Opskrift

Nem og lækker blomkålspizza

Det er slet ikke så svært at snige mere grønt ind i familiens aftensmad. Prøv en blomkålsbund med pizzafyld, som giver god mæthed og smager super godt! Det er den perfekte familiemenu på den grønne måde.

Grøn mad er ikke kun kogt broccoli og gulerodsstave. Det handler blot om at se mulighederne – som for eksempel at udskifte den klassiske pizzabund med en bund lavet af blandt andet blomkål, æg og ost. Denne sprøde blomkålspizza er fyldt med smag og familievenlig på samme tid. Ungerne vil måske ikke engang lægge mærke til, at den er fuld af gode grøntsager.

En blomkålspizza kan selvfølgelig laves i et hav af varianter fra vegetarudgaver med frisk mozzarella og pesto til de mere traditionelle pizzaer med tomatsovs, skinke og revet ost, og bedst af alt, så kan du finde alle ingredienserne i Føtex. Det er derfor den perfekte menu, når du har børnene med i køkkenet, eller hvis du har større børn, der skal hjælpe med madlavningen. Blomkålspizza er nemlig både nemt og sjovt at lave, og så kan børnene selv bestemme fyldet.

Uanset hvem der skal i køkkenet hjemme hos jer, får du opskriften lige her.

Vi garanterer for, at den smager himmelsk og mætter på en behagelig måde. Mums!

Psst... Blomkålspizza er perfekt til dig, der gerne vil følge Sundhedsstyrelsens nye kostråd. De har nemlig fokus på, at vi skal spise mindre kød og mere grønt og fuldkorn.

Blomkålspizza med pesto og frisk mozzarella

Til 2 pizzaer

Blomkålsbund:

1 blomkål

3 æg

15 mandler

70 g parmesan

½ pose mozzarella

1 tsk. salt

1 fed hvidløg

1 tsk. oregano

Fyld:

Pesto

1 ½ pose mozzarella

Blandet salatmix

Sådan gør du:

  1. Riv blomkål fint, hak eller blend mandler fint til mandelmel, hak mozzarella og riv parmesan. Bland ingredienserne sammen, og bland æg, presset hvidløg, salt og oregano i, og rør det hele godt sammen.
  2. Spred indholdet ud på to bageplader med bagepapir i et tynd lag.
  3. Bag bundene i ovnen i 20 minutter ved 220 graders varmluft, til de er gyldne.
  4. Kom fyld på de bagte bunde: Smør med pesto, skyl salaten, fordel den på pizzaen, og anret til sidst den friske mozzarella. Så er pizzaen klar til servering.

Obs! Vælger du i stedet fyld af tomat, ost og skinke, så bager du stadig bundene først, kommer fyld på og giver dernæst pizzaerne 10-15 minutter i ovnen, til de er færdige.